Španci i studenti u finalu
Hernandez je ponovo bio strijelac

Chile Apertura

Španci i studenti u finalu

Universidad de Chile i Union Espanola igrat će u finalu čileanskog nogometnog prvenstva. Studenti su na svom terenu sa 3:1 bili bolji od Evertona, dok su igrači Uniona finale obezbjedili nakon boljeg izvođenja penala protiv Universidad Catolice.

Nakon što je prva utakmica između Union Espanola i Universidad Catolice završila bez pogodaka, strijelci nisu uspjeli pronaći put do mreže protivnika ni u revanšu. Iako su domaći igrači Espanola napadali tokom svih devedeset minuta meča, nisu uspjeli naći put do mreže gomana Vergasa.

Ipak, otežavajuća okolnost za domaće igrače bio je crveni karton za Ramireza iz 57. minute. Golova nije bilo ni nakon produžetaka , pa je putnik u finale odlučen tek nakon penala u kojima su precizniji bili domaći igrači, koji su slavili sa 4:2, i tako se plasirali u veliko finale

U drugom polufinalu gledatelji su vidjeli mnogo bolju utakmicu u kojoj su igrači Universidad de Chilea uspjeli nadoknaditi minus od 0:1 iz prvog meča protiv Evertona. Juan Olivera je već u 8. minuti sjajnim golom doveo studente u vodstvo, a samo deset minuta kasnije Emilio Hernandez je udvostručio prednost domaće momčadi.

U 41. minuti put do finala domaćim igračima olakšao je gostujući igrač Rodrigo Miralles koji je zbog grubog faula isključen, te je ostavio svoj tim na cjedilu. Ipak, i s igračem manje gosti preko Riverosa u 53. minuti smanjuju rezultat. Konačnih 3:1, i put u finale studentima je donio Jose Contreras golom u 64. minuti.

Rezultati:
Union Espanola – Universidad Catolica 0:0 (4:2 penali) (0:0), Universidad de Chile – Everton CD 3:1 (0:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.