Španci krenuli pobjedom, Slovenci proradili tek u nastavku

Očekivani rezultati u grupi A

Španci krenuli pobjedom, Slovenci proradili tek u nastavku

Aktuelni svjetski prvaci Španci otvorili su Svjetsko prvenstvo pobjedom protiv Bjelorusije rezultatom 38:33, dok je Slovenija u drugom poluvremenu sredila Čile i došla do pobjede 36:23.

Španci su kontra Bjelorusije završili na 75 posto realizacije svojih napada. Vrlo malo toga su promašili. Maqueda četiri lopte, Raul Entrerrios i Alex Dushebajev dvije, Canellas tri, po jednu Garcija i Rivera. Za poluvrijeme su Španci postigli 21 gol. Imali su i po pet golova prednosti, ali se Bjelorusi nisu predavali.

Devet minuta prije kraja ozbiljno su zaprijetili, došli na -1, a onda do kraja postižu svega tri gola. Upravo u tom periodu Španci sa 6-2 stižu do pobjede. Maqueda i Aguinagalde su postigli po šest, Rocas i Canellas po pet golova. Bjelorusi su imali Tsitoua sa pet golova (bez promašaja).

Slovenci su krenuli slično kao i naša reprezentacija. Protiv slabog Čilea ništa nisu napravili u prvom dijelu. Čileanci su držali priključak od početka, Slovenija je imala 16:14 na poluvremenu. Nastavak u potpunosti pripada Slovenicima koji serijom 8:0 odlaze na deset golova prednosti i utakmicu usmjeravaju u željenom pravcu. Dragan Gajić je bio daleko ispred sa devet golova, tri lopte je promašio.

Špiler i Dolenec su dodali po pet, Prost je skinuo 11 lopti. Iz kontri su Slovenci bili posebno ubojiti, zabili su 13 golova. Čileance je vukao uglavnom Rodrigo Salinas sa deset golova uz realizaciju (10/17).
Za razliku od Slovenaca, Čileanci su postigli svega tri gola iz kontre.

SP u Kataru, grupa A:

Španija - Bjelorusija 38:33
Slovenija - Čile 36:23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.