Španci ostali i bez Mumbrua?

Španci ostali i bez Mumbrua?

Novi težak udarac za košarkašku reprezentaciju Španije mogla bi predstavljati povreda igrača Bilbaa Alexa Mumbrua.

Mumbru se povrijedio još početkom ovog mjeseca na jednom od treninga tokom priprema sa reprezentacijom Španije u Cadizu, a oporavak od povrede za sada ne teče predviđenom brzinom.

"Mumbru ima dosta problema sa bolovima i kretanjem po terenu i ovom trenutku njegov je nastup na Eurobasketu pod znakom pitanja", izjavio je selektor Španije Sergio Scariolo.

Španija je već ostala bez nekoliko igrača, prije svih Josea Calderona, Carlosa Jimeneza i Bernija Rodrigueza, dok je još uvijek neizvjestan nastup Pao Gasola, koji je slomio prst.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.