Španci tijesno s Austrijancima

Na pragu polufinala

Španci tijesno s Austrijancima

Edmir Škorić

Poraz od Danske od prije dva dana kao da je ostavio traga na Špancima, koji su danas dosta teško stigli do pobjede nad Austrijom (28:27).

Furija je bila apsolutni favorit protiv Austrije, no malo je nedostajalo da dođe do senzacije. Tijesno su Španci dobili ovu utakmicu, što jasno pokazuje i rezultat (28:27).

Imali su Španci 14:12 na poluvremenu, a Austrijanci su im većim dijelom utakmice bili "za vratom". Ipak, Španija je upisala treću pobjedu i bodovno se izjednačila s Danskom u grupi 1 druge faze Eura za rukometaše.

Najefikasniji na današnjoj utakmici bio je Julen Aguinagalde s osam pogodaka, a u redovima pobjedničke momčadi sedam je zabio Joan Canellas. Njih dvojica su, dakle, predvodili Furiju. U momčadi Austrije Dominik Schmid je zabio šest golova.

Danska večeras igra protiv Mađarske i ukoliko pobijedi osigurat će polufinale. Španija će u srijedu u posljednjem kolu igrati protiv Makedonije, dok Island očekuje duel sa Dancima.

Kako sada stvari stoje, Islanđani će razigravati za peto ili šesto mjesto, dok će u polufinale Španci i Danci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti