Španci tvrde: Ronaldo napušta Juve, izborom novog kluba sve će šokirati

Ništa od povratka u Real

Španci tvrde: Ronaldo napušta Juve, izborom novog kluba sve će šokirati

E. Škorić

Od dolaska iz Real Madrida u Juventus, Cristiano Ronaldo nije dobio ono što je očekivao.

Torinski klub ima problema i u domaćem prvenstvu i u Ligi prvaka, pa bi prema izvješću španskog Don Balona, Portugalac na ljeto trebao da napusti Juve.

Želja mu je boriti se za sve što se može osvojiti, uključujući i Zlatnu loptu. U Evropi sigurno nema puno klubova koji mogu imati takvu vrstu ambicija, ali ima ih nekoliko u kojima Ronaldo još nije zaigrao.

Ne želi nazad u Real, želi da iskusi nešto novo, a kada su Lige petice u pitanju, ostaju mu Francuska i Njemačka. PSG je mamac zbog novca, no Ronaldu to sada nije toliko važno, ali mu se sigurno dopada klub kao što je Bayern, koji ima ogormnu bazu navijača i fantastičan nogometni ambijent oko sebe.

Španci tvrde da bi se transfer mogao dogoditi ove godine iako Ronaldov ugovor s Juveom vrijedi do ljeta 2022. Ronaldo je osvojio tri od najboljih pet evropskih liga, a sada razmišlja da pokori stari kontinent i da u Bayernu zajedno s Robertom Lewandowskim napravi velike stvari.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern odavno traga za Ligom prvaka i s Ronaldom bi se šanse naravno povećale, a Bavarci nemaju problem financijske prirode i neće im biti problem plaćati jednog od najboljih na svijetu.

No, Juve će sasvim sigurno uraditi sve da zadrži Ronalda u kojeg se puno uložilo, ali ova sezona će biti presudna. Ne osvoji li Juve Ligu prvaka, CR bi mogao da se zaputi prema Minhenu i da krene u nove izazove, a kako ulazi u pozne godine, nema pretjerano vremena za razmišljanja.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

eye of the tiger
Joj izmisljenih vijesti.Bayern koji podmladjuje ekipu ce sigurno odluciti da dovede covjeka od 35 godina I cija plata iznosi ko pola postave Bayerna.Lozite malu djecu ovdje.Navedite izvor levati jedni da nadjem to
3 0
Sejo1979
Kakav Bayern nikad ga svabe nebi doveli kod sebe niti njima.treba tip.igraca poput ronalda koji svu paznju time okrece na sebe Bayern je previse kulturan za njega i njegov EGO
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi