Španija bez problema u polufinale

Na krilima Albe Torrens

Španija bez problema u polufinale

M. Maksimović

Prema očekivanju, košarkašice Španije su bez većih problema izborile plasman u polufinale Eurobasketa.U četvrtfinalnom dvoboju protiv Češke, pobjednik je odlučen u relativno ranoj fazi utakmice.

Španija je vodila 25:8, 34:20, Čehinje su odmora prepolovile zaostatak na dostižnih -6. Uspjele su Čehinje u nastavku čak doći i do izjednačenja, ali onda opet Španjolke preuzimaju kontrolu i vode nakon tri četvrtine 54:46.U posljednjim minutama utakmice igra Češke se raspala, pa je Španija slavila sa ubjedljivih 75:58.

Alba Torrens je odigrala još jednu odličnu utakmicu, postigla je 29 poena. Kod selekcije Češke vrijedi izdvojiti Katerinu Elhotovu sa 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.