Neobična situacija pri izboru brojeva u reprezentaciji Španije: Ramosov broj su svi preskočili
Foto - EPA

Španci bez broja 15

Neobična situacija pri izboru brojeva u reprezentaciji Španije: Ramosov broj su svi preskočili

M. Šljivak

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Luis Enrique odabrao je igrače koji će nastupiti na Evropskom prvenstvu.

On je odabrao 24 igrača za finalni turnir, a po prvi put u historiji nijedan igrač Real Madrida nije našao svoje mjesto u nacionalnom timu na završnom turniru.

Očekivali se da će tu biti kapiten Sergio Ramos. Međutim, 35-godišnji defanzivac nije dobio poziv i on će Euro gledati na TV-u.

Interesantna situacija desila se prilikom izbora brojeva za Euro. Niko od igrača reprezentacije Španije nije uzeo Ramosov broj 15 kojeg nosi u nacionalnom timu.

Da li je ovo neki znak podrške Ramosu ili je  sve sasvim slučajno, vjerovatno će se znati u budućnosti, ali ovo je svakako veoma zanimljiva situacija.

Oglasi

Sergio Ramos je za reprezentaciju Španije odigrao 180 utakmica. Osvojio je apsolutno sve i zabio je 23 gola.

Furija će na prvenstvu Evrope igrati u grupi E. Protivnici su im Švedska, Poljska i Sovačka.

Prvenstvo Španci otvaraju utakmicom protiv Švedske u Sevilli 14. juna, a zatim slijede dueli protiv Poljske (19. juni) i Slovačke (23. juni).

Sergio Ramos se oglasio nakon što je saznao da neće igrati na Evropskom prvenstvu

Štoper Real Madrida Sergio Ramos možda je i najveća zvijezda koja će propustiti Evropsko prvenstvo.

"Dugo smo razmišljali o ovoj odluci. U nedjelju smo imali privatni razgovor. Nije bilo lako, ali moram se držati onog što mislim da je najbolje za reprezentaciju", rekao je španski selektor Luis Enrique o odluci da ne zove Ramosa i dodao je:

"Nije u stanju da igra i trenira. Nije bilo lako. Jučer sam ga zvao. Bilo je teško. Osjećam se loše, on je voema profesionalan i dosta pomaže timu."

Oglasio se potom i sam defanzivac kraljevskog tima.

"Nakon nekoliko teških mjeseci za mene, moram vas obavijestiti da neću igrati na Evropskom prvenstvu. Mučio sam se, svakodnevno sam naporno radio kako bih pomogao Realu i španskoj reprezentaciji, ali stvari ponekad ne idu onako kako želite. Teško mi je što ne mogu pomoći sunarodnjacima, ali trenutno je bolje odmoriti se za sljedeću sezonu", napisao je Ramos na društvenim mrežama.

Time je Ramos naglasio da to nije isključivo Enriqueova odluka i odluka vodstva španske reprezentacije već da je i on sam osjetio da nije dovoljno spreman da igra na zahtjevnom turniru od 11. juna do 11. jula.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Ako mu je vrh ono sto je pokazao protiv Celzija onda bolje da se oprosti odmah jer su ga mladi i brzi igraci Celzija pravili budalom
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti