Španija drastično izmijenila tim za meč sa BiH
Foto: EPA

Samo šestorica standardnih igrača

Španija drastično izmijenila tim za meč sa BiH

Rukometna reprezentacija Španije gostovat će sutra u Sarajevu gdje će u dvorani Mirza Delibašić odmjeriti snage sa Bosnom i Hercegovinom.

Selektor Španije Jordi Ribera će za predstojeće dvije utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo računati pretežno na igrače koji do sada nisu dobijali priliku da igraju za nacionalnu selekciju, pa će tako protiv naše reprezentacije u kombinaciji za meč biti samo šestorica standardnih reprezentativaca i to Gonzalo Perez de Vargas, Raul Entrerrios, Eduardo Gurbindo, Alex Dujshebaev, Viran Morros i David Balaguer.

S druge strane, u ekipi neće biti Valera Rivere, Victora Tomasa, Daniela Sarmienta, Julena Aguinagaldea, Joana Canellasa, Gedeona Guardiole...

Golmani: Gonzalo Perez de Vargas (Barcelona) i Rodrigo Corrales (Wisla Plock).

Srednji bekovi: Raul Entrerrios (Barcelona) i Marc Cañellas (Granollers).

Desni bekovi: Eduardo Gurbindo (Nantes) i Alex Dujshebaev (Vardar).

Lijevi bekovi: Viran Morros (Barcelona), Iosu Goñi (PAUC), Daniel Dujshebaev (Valladolid) i Jose Maria Marquez (Guadalajara).

Desna krila: Ferran Sole (Toulouse) i David Balaguer (Nantes).

Lijeva krila: Angel Fernandez (La Rioja) i Aitor Ariño (Barcelona).

Pivoti: Gedeon Guardiola (Rhein-Neckar Löwen) i Adria Figueras (Granollers).

Meč BiH - Španija igra se sutra u sklopu 5. kola grupe 3 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a počinje u 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi