Španija ispred Hrvatske i Mađarske

Domaćini predvode grupu D

Španija ispred Hrvatske i Mađarske

M. Maksimović

Na Svjetskom prvenstvu koje počinje sutra u Španiji, Madrid je u prvom krugu takmičenja domaćin grupe D. Grupe u kojoj su domaćin Španija, zatim Hrvatska, Mađarska, dvije afričke selekcije, Alžir i Egipat i možda najslabija reprezentacija cijelog turnira, Australija.

Španija:

Španija je broj jedan u ovoj grupi, domaćin koji sigurno može računati i na blagi sudijski vjetar u leđa u koliko to bude potrebno.Naravno, tu je ekipa od koje se očekuje najmanje polufinale.Neke prognoze idu tako daleko, pa neki Španiju vide na tronu.Tamo gdje su posljednji put bili 2005.godine.Imaju dobru reprezentaciju sa Sarmientom, Rocasom, Canellasom, Maquedom, Šterbikom, Aginagaldeom, Albertom Entrerríosom.Definitivno jaka ekipa,najbolja u grupi D. 

 

Hrvatska:

I Slavko Goluža je odlučio podmladiti selekciju, od provjernih koji su osvojili sve što se moglo osvojiti su Lacković, Alilović i Vori.Iskusni su i Čupić i Duvnjak, Vuković, Bičanić, ali je veliko pitanje kako će ekipa izgledati i funkcionisati bez Ivana Balića.Goluža se suočio sa kritikama, nezadovoljstvom navijača i samo će pravi rezultat smiriti situaciju.A do tog rezultata neće biti nimalo lako doći.

 

Mađarska:

Mađarska je na prošloj svjetskoj smotri bila sedma,U Srbiji osma, na Olimpijadi odlična četvrta, malo je nedostajalo da se dokopa medalje.I na ovom prvenstvu Mađarska bi mogla biti neugodan protivnik, selekcija vrijedna četvrtfinala. Laszlo Nagy prevodi selekciju, Gergely Harsanyi je igrao dobro u pripremnom periodu, vrijedi izdvojiti  Zubaia,Lekaia, Császára, pa i Korela Nagyja. 

 

Egipat:

Egipćani imaju tradiciju nastupa na velikim smotrama, imaju i četvrto mjesto sa prvenstva 2001.godine, ali posljednjih godina tavore na dnu.Međutim, ako je suditi po posljednjim prijateljskim utakmicama, Egipat se polako budi.Pobjedili su Srbiju 16 razlike, predvođeni Nasr El-Ahmarom, predhodno su poraženi od Makedonije 28:32.U tom susreti izdvojili su se  Gadallah Elahmar, Zein Elabedin i Ali Ismail Mohamed. Ekipa je poprilično mlada, ne računajući golmana,Mohamed Nakib Bakira niti jedna igrač nema više od 28 godina.Realno, možemo ih očekivati u osmini finala.

 

Alžir:

Alžir teško u ovoj grupi može do četvrtog mjesta.U pripremon periodu je odmjerili snage sa Slovenijom, izgubili su deset razlike. Teško da će moći bolje od toga protiv jačih protivnika u grupi D.

 

Australija:

Australija je najlošija reprezentacija na ovom turniru i u mečevi protiv ove selekcije, za većinu u ovoj grupi će biti lakši trening. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.