Španija lako protiv Mađarske

SP u rukometu, grupa D

Španija lako protiv Mađarske

Edmir Škorić

Španija je s lakoćom, očekivano, savladala Mađarsku 28:22 i tako uz Hrvatsku ostala sa stopostotnim učinkom u grupi D.

Mađarska je čitavo prvo poluvrijeme bila dostojan protivnik domaćinu Svjetskog prvenstva i apsolutnom favoritu, ali u nastavku Španci rješavaju susret u svoju korist sjajnom serijom.

 

Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 14:14, ali nakon toga Španija se polako odvaja i na kraju odlazi na plus sedam. Na kraju je završeno rezultatom 28:22.

 

Daniel Sarmiento je sa šest golova bio najbolji u redovima Španije, zajedno sa Victorom Tomasom, koji je postigao isto toliko golova. Albert Rocas je postigao pet. Sjajni Arpad Šterbik je ubilježio 16 odbrana.

 

Mađarima nije pomogao niti Peter Tatai sa 13 odbrana. Laszlo Nagy je postigao šest golova. 

 

Hrvatska kasnije igra protiv Egipta i sve izvjesnije je da će Hrvati protiv Španaca igrati za prvo mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.