U Španiji trener napadnut nožem: "Nećeš živ izaći!"

Na Kanarskim otocima

U Španiji trener napadnut nožem: "Nećeš živ izaći!"

O. Lekić

Na Kanarskim otocima užasne scene. Mjesto im svakako nije u sportu, no dogodilo se - na amaterskoj utakmici napadnut je trener i to nožem.

U subotu, 28. januara ove godine, dogodila se skandalozna situacija na Kanarskim otocima. Pedro Hidalgo B i CD Firgas igrali su utakmicu u konkurenciji amatera Gran Canarije.

Utakmica je završila rezultatom 2:1, a nakon utakmice desilo se užasno "treće poluvrijeme". Tučnjava dvojice igrača izazvala je agresiju navijača koji su upali u teren i svlačionicu. Jedan od trenera je teško povrijeđen.

U službenom saopštenju Fudbalskog saveza Las Palmasa navedeni su detalji sudijskog izvještaja. 

Sve je počelo spomenutom tučnjavom igrača obje momčadi koja se dogodila nakon odlaska igrača u svlačionicu. Jedan od njih se spremao udariti drugog u predjelu vrata. Zatim su se umiješali i ostali treneri, igrači, ali i navijači. 

Prema izvještaju sudije, jedan od navijača nosio je nož kojim je nanio povrede treneru CD Firgasa Daniju Traviesu. Uboden je u lijevu šaku i jako je krvario, ali prema izvoru nije životno ni zdravstveno ugrožen.

Oglasi

Opis nije dostupan.

"Bojao sam se ne samo za sebe, nego i za svoje kolege. Sjećam se da je jedan čovjek digao ruku i htio izbosti kondicionog trenera naše ekipe. Intervenisao sam jer sam mislio da ako ne reagujem, mogli bismo razgovarati čak i o njegovoj smrti. Žalim zbog te činjenice, ali stvarno sam osjetio strah. Čini mi se da je namjera ovih ljudi bila nekoga ubiti", rekao je trener momčadi CD Firgas u razgovoru za radio Cadenaser.

Isti muškarac koji je povrijedio trenera pokušao je kamenom pogoditi gostujuće igrače. Na njihovu sreću, promašio je metu. Dvojica golmana CD Firgasa su se krili u sudijskoj svalčionici.

Sudac opisuje brojne uvrede i prijetnje, među kojima i povike:"Ubit ću te, nećeš odavde živ izaći, kuč*in sine", jednog od igrača domaćina suparniku. Cijeli metež trajao je do dolaska policije i hitne pomoći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi