Španija nezaustavljiva!

Island nije uspio

Španija nezaustavljiva!

Adnan Beganović

U prvom susretu 2. kola grupe 2 Evropskog rukometnog prvenstva Španija je savladala Island (31:26),
te se na taj način kolo prije kraja grupne faze najvjerovatnije plasirala u polufinale.

Nakon Srbije u polufinalu Evropskog rukometnog prvenstva najvjerovatnije ćemo gledati i Španiju, koja je danas nadigrala Island u svim elementima rukometne igre.

Od samog početka susreta izabranici Valera Rivere su imali rezultatsku prednost. U 10. minuti Španija je vodila sa 7:2, da bi u 17. minuti Aguinagalde pogodio za 10:3, što je bila i najveća prednost u prvom dijelu susreta.

Na odmor se otišlo pri rezultatu 17:13 za Španiju, a Island u nastavku u niti jednom trenutku nije uspio ozbiljnije ugroziti vodstvo izabranika Valera Rivere.

Deset minuta prije kraja Španci su imali prednost od osam golova (28:20), da bi do kraja Islanđani koliko - toliko ublažili poraz (31:26).

Kod Španije najefikasniji su bili Aguinagalde sa 5, te Tomas i Romero sa po četiri gola, dok su kod Islanda najučinkovitiji bili Sigurdsson sa 6, te Karason sa 4 gola.

EP, grupa 2, 2. kolo:
Španija - Island 31:26 (17:13)

ŠPANIJA: Sierra (9 odbrana), Hombrados (2 odbrane), Alberto Entrerrios 3, Gurbindo 3, Maqueda 2, Tomas 4, Raul Entrerrios, Sarmiento 2, Aguinagalde 5, Garcia 2, Ugalde 2, Juan Garcia 2, Romero 4, Canellas 2, Morros, Guardiola. Trener: Valero Rivera.

ISLAND: Gustavsson (15 odbrana), Edvarsson, Svavarsson 1, Kristijansson 3, Palmarsson 3, Ingimundarson, Hallgrimsson 3, Atlason 3, Olafsson 2, Sigurdsson 6, Gundmusson 1, Petersson, Jakobsson, Gunarsson, Karasson 4, Ragnarsson. Trener: Gudmundur Gudmundsson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.