Nevjerovatna završnica meča na Olimpijskim igrama: Sreća je pogledala Špance u posljednjim sekundama

Španija prošla na produžetke

Nevjerovatna završnica meča na Olimpijskim igrama: Sreća je pogledala Špance u posljednjim sekundama

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Španije plasirala se u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju nakon što su nakon produžetka savladali Obalu Slonovače sa 5:2.

Veoma uzbudljiv meč viđen je u duelu ovih selekcija, a na kraju je Španija uz dosta sreće izborila produžetak u kojem su razbili protivnika.

Eric Bailly je u 10. minuti doveo Obalu Slonovače u vodstvo, da bi u 30. minuti Dani Olmo izjednačio na 1:1.

Velika uzbuđenja čekala su se do 90. minute meča. Gradel u prvoj minuti nadoknade pogađa za vodstvo Obale Slonovače od 2:1, ali se Španija spašava u posljednji čas.

Samo što je ušao u igru Rafa Mir zabija gol za 2:2, a zatim u produžecima Crvena furija dolazi do trijumfa.

Oyarzabal u 98. minuti sa penala dovodi Španiju u vodstvo od 3:2, a zatim u samom finišu Rafa Mir sa još dva gola postavlja konačnih 5:2.

Olimpijski turnir, četvrtfinale:

Španije - Obala Slonovače 5:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi