Španija perfektna
Amaya Valdemoro predvodila je Španiju do trijumfa

«Eurobasket 2009» za košarkašice

Španija perfektna

Košarkašice Španije nastup u četvrtfinalnoj Grupi E na «Eurobasketu 2009» u Latviji okončale su bez poraza.

Igračice «furije» su u posljednjem kolu grupne faze nadigrale Latviju sa 67:60 nanijevši domaćoj reprezentaciji drugi poraz na EP-u.

Prvo ime utakmice bila je Montana sa 25 poena, a nakon lakše povrede na parketu se našla i Amaya Valdemoro, najbolja igračica «Eurobasketa 2007» koja je ubacila 12 koševa.

Španija je prvoplasirana i u četvrtfinalu će snage odmjeriti sa četvrtom ekipom iz Grupe F.

Nastup među osam najboljih na Starom kontinentu ovjerile su još Latvija, Slovačke i Grčka. U veoma uzbudljivom duelu koji je krojio poredak od drugog do četvrtog mjesta Grčka je rezultatom 59:57 nadigrala Slovačku, dok je u borbi za petu poziciju Češka nadigrala Poljsku sa visokih 82:68.

TABELA
1. Španija   5-0
2. Slovačka 3-2
3. Latvija    3-2
4. Grčka     2-3
5. Češka    1-4
6. Poljska   1-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.