Španija pobjedila Rusiju za reprizu Pekinga

Rusima malo i +11 na poluvremenu

Španija pobjedila Rusiju za reprizu Pekinga

M. Maksimović

Neki su priželjkivali reprizu finala iz 1972.godine, nakon prvog dijela su Rusi dobro stajali, ali su na kraju Španci otišli u finale.Pobjedili su 67:59.Na jednoj strani smo na kraju imali četiri igrača sa dvocifrenim brojem poena, na drugoj trojicu, s tim da je najbolji bio Sasha Kaun sa 14 poena.

Pau Gasol je odradio svoj posao, 16 poena, 12 skokova, Kirilenko je bio ispod sa deset poena i osam skokova, ne može reći da je bio pravi.

Rusi su dobili prvo poluvrijeme sa 11 razlike, prije svega na krilima raspoloženog Monye. Monya je uvezao tri trice, Španija je 4:40 prije kraja orvog dijela potonula na -13.Međutim, David Blatt je trebao još jednog igrača koji se može priključiti Monyi.Kirilenka ili nekog drugog, ali tog igrača nije bilo.

Tako je i tih +11, na početku drugog dijela bilo premalo. Kako su i potonuli u finišu prvog dijela, tako su i isplivali na površinu Španci.Calderon je zabio dvije trice, Pau Gasol jednu. Pomogli su i Rusi koji se par napada odigrali bezidejno, izgubili su par lopti, nije bilo trice Monye pa smo dobili egal na kraju treće dionice 46:46.

Šest i pol minuta prije kraja utakmice Rusi su bili na -4, ali su Španci za neke dvije i pol minute napravili lijepih 7:2, za vodstvo 60:51. Za Ruse više nije bilo povratka.Krenuli su se ispucavati, ali više ništa nisu mogli pogoditi, ukupno su u današnjem polufinalu promašili dvadeset trica.Na kraju su uz 16 poena Pau Gasola, dodali po 11 poena Marc Gasol i Fernandez, 14 je ubacio Calceron.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.