Španija porazom dobila puno

Na jednoj strani Francuska, Danska i Hrvatska

Španija porazom dobila puno

M. Maksimović

Na Svjetskom prvenstvu za rukometaše završena je prva faza takmičenja. Po prvi put nakon Francuske 2001. godine sistem takmičenja nam donosi nokaut fazu već nakon prvog kruga. Neke selekcije su dobile puno osvajanjem prvog mjesta u grupi, neke  baš i nisu.

Tu se prije svega misli na Dansku i Hrvatsku. Te dvije selekcije se nalaze u istom dijelu žrijeba gdje su i uzastopni dvostruki svjetski prvaci, Francuzi.

Danska će igrati protiv Tunisa, a bolji iz tog meča ide na pobjednika duela između Mađarske i Poljske. U drugom dijelu Francuska će kao druga na Island, Hrvatska kao prva 21. januara čeka Bjelorusiju.

Ukoliko se ne desi neko čudo, u četvrtfinalu će se sastati Francuska i Hrvatska. Bolji iz tog susreta će vrlo vjerovatno na Dansku.

 

Žrijeb koji domaćinu otvara put do finala, možda čak i naslova.J er se križaju pobjednici Španija -Srbija/ Njemačka - Makedonija. Tu su još četiri selekcije koje bez obzira na sve teško mogu do finala. Brazil je protivnik Rusiji, Egipat Sloveniji.

 

Parovi osmine finala:

Danska - Tunis 

Mađarska - Poljska 

Island - Francuska 

Hrvatska - Bjelorusija 

Španija - Srbija 

Njemačka - Makedonija 

Rusija - Brazil 

Slovenija - Egipat 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.