Španija potopila Tursku za osminu finala

Španci slavili sa 3:0

Španija potopila Tursku za osminu finala

Fudbaleri Španije slavili su uvjerljivu pobjedu protiv reprezentacije Turske u okviru drugog kola grupe D Evropskog prvenstva u Francuskoj rezultatom 3:0.

Španija je nešto bolje ušla u susret i imala terensku inicjativu, a prvu šansu stvorili su u 11. minuti kada je Morata šutirao, lopta se odbila od jednog fudbalera Turske i pogodila stativu. U 29. minuti pokušao je i Nolito, ali lopta je otišla pored gola.

Samo pet minuta kasnije, Španija je povela i to pogotkom Alvara Morate na asistenciju Nolita. Već tri minute poslije toga Nolite se također upisao u strijelce i to nakon dodavanja Fabregasa.

Turska je u nastavak meča ušla odlučna u namjeri da nešto promijeni, ali sve nade uništio im je ponovo Alvaro Morata pogotkom u 48. minuti na asistenciju Jordija Albe.

Do kraja meča nisu viđene ozbiljnije prilike pred golovima dva tima, tako da je ostalo 3:0.

Španija se nakon ovog trijumfa probila na prvo mjesto grupe sa šest bodova iz dva meča te se pridružila Italiji u osmini finala. Španija će u posljednjem meču grupne faze igrati protiv Hrvatske, dok će se Turska oprostiti od Eura mečem protiv Češke Republike.

Evropsko prvenstvo, grupa D:

Španija:Turska 3:0 (Morata 34', 48', Nolito 37')



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije