Pique: Svaka čast Iniesti na asistenciji

Španci uz dosta muke do pobjede

Pique: Svaka čast Iniesti na asistenciji

Endin Čaušević

Reprezentacija Španije savladala je danas selekciju Češke (1:0) u okviru prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Aktuelni prvaci Evrope do pobjede nad Češkom stigli su uz dosta muke, a odlučujući gol postigao je Gerard Pique u samom finišu utakmice. Pique je nakon utakmice izjavio da je zadovoljan igrom ekipe, te je pohvalio Andresa Iniestu zbog asistencije.

"Kakav je to pas bio Inieste, nevjerovatno zaista. Mislim da smo dobro igrali i zasluženo na kraju slavili. Imali smo dosta prilika, ali lopta nije htjela u gol. Sretan sam što sam postigao odlučujući gol na današnjoj utakmici", kazao je Pique.

Španci trebaju još jednu pobjedu kako bi osigurali plasman u drugi krug, a ekipa Vicente del Bosquea igra još protiv Hrvatske i Turske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi