Nerealan rezultat u Španiji: Molili su sudiju da prekine utakmicu, on nije htio ni da čuje
Foto: Ilustracija - Pexels.com

Meč završen 40 razlike

Nerealan rezultat u Španiji: Molili su sudiju da prekine utakmicu, on nije htio ni da čuje

Eldar Ganibegović

Nije baš tako rijedak slučaj da neka ekipa u fudbalu postigne dvocifren broj pogodaka. No, jeste itekako rijedak da neko pobijedi 40 razlike, a to se desilo u Španiji.

Nevjerovatna utakmica odigrana je u omladinskoj ligi Španije. Na kraju je bilo čak 40 golova razlike, što nije uobičajeno skoro ni za košarku, a kamoli fudbal. 

Gijon Industrial slavio je rezultatom 41:1 protiv Cluba Marino de Luanco A u drugoj ligi dječjeg fudbala u Španiji.

Poraženi klub je u teškoj situaciji. Nema mnogo talentovanih igrača, jer je i područje iz kojeg dolazi malo, iz grada sa svega 5.000 stanovnika.

Trener Gijon Industriala znao je da će svjedočiti utakmici s ludim rezultatom, pa je prije utakmice rekao:

"Nismo htjeli ni da igramo. Rotirali smo igrače, svi su napredovali, ali nismo htjeli da igramo."

Oglasi

Uprava poraženog kluba, s druge strane, priznaje da jednostavno nisu imali šta da traže:

"Trudimo se da ohrabrimo djecu koliko god možemo, ali gubimo iz sedmice u sedmicu. To je demorališuće. Međutim, nastavljaju da dolaze na treninge sa entuzijazmom, ali šta god da rade, rezultati ostaju isti."

Sudija nije imao izbora

Poslije prvog dijela utakmice od 40 minuta rezultat je bio 17:0. Kako Marca prenosi, igrači Gijona zamolili su sudiju da zaustavi utakmicu.

"Ne može, moramo da igramo 80 minuta", glasio je kratak odgovor od glavnog sudije, ali iz Gijona nisu odustali, pa su poručili:

"Zaustevite igru. Ovo je nemoguće. Oni se ne mogu sastaviti s lopom."

Razlika je bila jako velika, ali je mogla biti i veća. U nekim momentima utakmice Gijon je odbijao da pređe centar terena, što znači da je bez punog gasa postigao čak 41 pogodak za 80 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti