Fudbalska velesila će dobiti dva velika pojačanja: Reprezentacija iz regije ostaje "kratkih rukava"
FOTO: EPA

Dvije važne odluke su pale

Fudbalska velesila će dobiti dva velika pojačanja: Reprezentacija iz regije ostaje "kratkih rukava"

H. Zilić

Španija će dobiti dva velika pojačanja prenose tamošnji mediji. Kako stvari stoje Crvena furija će u budućnosti računati na fudbalere Real Sociedada i Liverpoola.

Robin Le Normand (26) igra sjajno u dresu Real Sociedada.

Ovaj momak rođen je u francskom Pabuu, karijeru je počeo u Brestu iz kojeg je prije pet godina stigao u Real Sociedad.

Fenomenalne igre na poziciji štopera nisu promakle Špancima, a i sam fudbaler je nezadovoljan što ga već duži period zaobilaze iz selekcije Francuske.

Donio je odluku da u budućnosti nosi dres Špnije što su Španci bez rzamišljanja prihvatili. Čim se završi potrebna procedura Le Normand će biti novi reprezentativac Španije.

Trenutna vrijednost prema transfermarktu iznosi 35 miliona eura.

Oglasi

Drugi igrač koji oblači dres Španije je pravi dragulj. Veznjak Liverpoola Stefan Bajčetić (18) odlučio je da u nastupa za Crvenu furiju.

Iako su mnogi potajno priželjkivali Bajčetića u dresu Srbije jer je sin bivšeg asa Crvene zvezde i Vojvodine Srđana Bajčetića, od toga neće biti ništa.

Bajčetić mlađi odlučio je da Španija bude njegov izbor u budućnosti.

Sličnu odluku je ranije donio Bojan Krkić dok je svojevremeno bio napadač Barcelone.

Španci žele svježe i nove sange nakon fijaska na Mundijalu u Kataru gdje su zaustavljeni od Maroka u osmini finala.

Nema sumnje da će Crvena furija u budućnosti dobiti sasvim drugi izgled, a ako dodamo igrače kao što su Pedri, Gavi, Bajčetić, nema sumnje da im budućnost puno obećava.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi