Selektor Španije nazvao Ramosa, a on se odmah nakon toga oprostio od reprezentacije!

Objavio svoju odluku

Selektor Španije nazvao Ramosa, a on se odmah nakon toga oprostio od reprezentacije!

E. Oštraković

Fudbaler Paris Saint-Germaina, Sergio Ramos, odlučio je okončati reprezentativnu karijeru i saopštio je kako se oprašta od dresa reprezentacije Španije.

On je na svom Instagram nalogu ostavio poruku, te se na taj način odlučio oprostiti od reprezentativnog dresa.

Kao razlog je naveo to da je razgovarao sa selektorom, te da mu je rečeno da se na njega više ne računa.

"Došlo je vrijeme, vrijeme da se oprostim od reprezentacije, našeg dragog i uzbudljivog crvenog dresa. Jutros sam dobio poziv od sadašnjeg trenera koji mi je rekao da ne računa i da neće računati na mene bez obzira na nivko koji mogu pokazati ili kako nastavljam svoju sportsku karijeru. Ovo je kraj puta za koji sam se nadao da će biti duži i da će se završiti sa boljim ukusom u ustima, uporedo sa svim uspjesima koje smo postigli. Vjerujem da je ova putanja zaslužila da završi ličnom odlukom ili zbog toga što moj nastup nije bio na visini zasluga naše reprezentacije. Ali, ne zbog godina ili drugih razloga koje sam, a da ih nisam čuo, osjetio. Budući da biti mlad ili manje mlad nije vrlina ili nedostatak, to je samo privremena karakteristika koja nije nužno povezana s učinkom ili sposobnošću. Sa divljenjem i zavišću gledam na Modrića, Mesija, Pepea", napisao je Ramos, te je dodao:

"Gledam na suštinu, tradiciju, vrijednostii pravdu u fudbalu. Nažalost, za mene to neće biti tako, jer fudbal nije uvijek fer i fudbal nikada nije samo fudbal. Uzdignute glave i veoma zahvalan za sve ove godine i vašu podršku odlazim. Sa sobom nosim neizbrisive uspomene, sve titule za koje smo se borili i osvojili zajedno i ogroman pono što sam španski igrač sa najviše utakmica. Ovaj štit, ovaj dres i ovi navijači, svi vi, učinili ste me sretnim. Nastaviću da navijam za svoju zemlju od kuće sa emocijom privilegovane osobe koja je 180 puta uspjela da je ponosno predstavlja. Hvala od srca svima vama koji ste uvijek vjerovali u mene", napisao je Ramos.

Sergio Ramos je u dresu Španije odigrao ukupno 180 utakmica, te je uspio postići 23 gola i dodao je osam asistencija.

Jednom je sa svojom reprezentacijom osvojio Svjetsko prvenstvo, dva puta Evropsko prvenstvo, što je naravno ogroman uspjeh u njegovoj karijeri.

U svojoj profesionalno karijeri igrao je za Sevillu, Real Madrid, a trenutno nastupa za PSG. Naravno najveći trag ostavio je u Real Madridu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ove sezone Ramos igra jako dobro, te je upisao 32 nastupa i postigao je dva gola, te je upisao jednu asistenciju.

Zaista su svi očekivali da će se Ramos vratiti u reprezentaciju nakon što nije dobio poziv za Svjetsko prvenstvo, ali sada je jasno da više neće biti dio ove nacionalne selekcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi