Drama u Segundi u posljednjem kolu: Dobili smo dva nova člana španske La Lige
FOTO. Granada FC/Twitter

Gužva u vrhu tabele

Drama u Segundi u posljednjem kolu: Dobili smo dva nova člana španske La Lige

H. Zilić

Sve je jasno i u španskoj Segundi, a večeras su odigrane četiri utakmice posljednjeg 42. kola koje su imale direktan uticaj na vrh tabele koji je ponudio pravu dramu u finišu.

U posljednjem kolu Granada je sa 2:0 savladala Leganes i opravdala ulogu favorita.

U duelu Huesce i Eibar knačan rezultat je bio 0:1 za Eibar. Levante i Oviedo odigrali su borben susret koji je završen trijumfom Levantea 1:0.

Las Plamas je večeras dočekao ekipu Alaves i to je bio direktan duel za plasman u La Ligu, a okončan je rezultatom 1:1.

Nakon pomenutih rezultata tabela je dobila konačan izgleda i poredak u kojem je Granada prvoplasirana sa 75 bodova i vraćaju se u La Ligu.

U društvo najboljih ide u drugplasirani Las Palmas sa 72 boda, koliko je imao i Levante, ali Las Palmas je imao bolju gol razliku.

Oglasi

Posljednjeg trećeg člana španske La Lige naredne sezone dobit ćemo nakon utakmica play-offa u kojem će igrati Levante, Alaves, Eibar i Albacete.

Od ranije je poznato da ligu napuštaju Malaga, Ponfferadina, Ibiza i Lugo i pomenute klubove ćemo gledati u trećem rangu.

Početkom juna saznat ćemo ko isšpada iz La Lige u Segundu, odosno ko iz Tercere ulazi u drugoligaški karavan.

Što se tiče play-offa za posljednju poziciju koja vodi u društvo najboljih, prvo ćemo gledati dvomeče polufinala, a nakon toga i dvomeč finala iz kojeg će pobjednik biti treći putnik u elitu.

U polufinalu play-offa sastaju se:

Levante - Albacete

Alaves -Eibar

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi