Španija teško protiv Brazila, Gajič postigao 15 golova

Pobjede favorita u grupi A

Španija teško protiv Brazila, Gajič postigao 15 golova

Svjetski prvaci pobjeđuju, ali očito još uvijek hvataju pravi ritam. Protiv Bjelorusije nije bilo idealno, danas kontra Brazila još više problema, ali Španija na kontu ima dvije pobjede. U drugom kolu grupe A Španija je savladala Brazil 29:27.

Brazilci su se nakon početnih 3-8 posložili, malo po malo se razlika spuštala, pa je Španija na odmoru imala samo gol prednosti. Od 15 minute do kraja poluvremena Brazilci su zabili devet, primili su samo četiri. U nastavku je utakmica ušla u potpunu neizvjesnost, jer je Brazil vodio u 37.minuti.

Canellas je vukao Španiju do kraja utakmice, zabio je šest od svojih devet golova u 22 minute igre drugog poluvremena. Uspjeli su Španci napraviti jednu mini seriju 3-0 i na kraju će se ispostaviti da je ta serija bila presudna. Brazilci su imali svoje prilike ali kada je bilo najvažnije i Serra je bio spreman i na kraju je Španije slavila.

Canellas je postigao devet golova, Rivera sedam, Aguinagalde četiri, dok je Serra utakmicu zaključio sa 19 odbrana. Kod Brazila su Toledo i Ribero stali na po pet golova, Almeida je imao 10 odbrana.

Slovenci su razliku od prve utakmice, danas protiv Bjelorusije većinu posla obavili u prvom poluvremenu koje su dobili 17:8. U nastavku je posao odrađen s tim da su Bjelorusi u finišu sa 4-0 došli na -3, ali je Gajič potvrdio pobjedu Slovenije 34:29. Gajič je bio fenomenalan, postigao je čak 15 golova uz svega dva promašaja. Što se tiče Bjelorusije, Dzianis i Siarhei Rutenka su zajedno zabili deset golova (4+6), Škof je imao dobrih 15 odbrana na golu Slovenije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.