Španjolke ponovo u igri

Nakon trijumfa nad Latvijom

Španjolke ponovo u igri

U prvoj utakmici 2. kola grupe F na Evropskom košarkaškom prvenstvu za žene u Poljskoj, Španija se pobjedom nad Latvijom (66:57) ekspresno vratila u igru za četvrtfinale samo dva dana nakon šokantnog poraza protiv Francuske od 24 poena razlike.


Tri četvrtine Španjolke su završile u svoju korist (13:10, 14:13, 19:13, 20:21), ona zadnja i jedan poen razlike više nisu bili bitni jer tada je utakmica već bila riješena. Prelomljena je u trećem periodu u kojem su Latvijke u jednom trenutku imale 32:30, ali tada je selekcija Španije napravila seriju od 18:6 i utakmicu mirno privela svom kraju.

Kao i protiv Francuske, kao i u mnogim utakmicama na kraju krajeva, kod Španjolki su najbolje bile već dobro poznati dvojac Montanana sa 16 poena i 6 asistencija, te Lyttle sa isto toliko poena ali i sa 9 skokova. U timu Latvije Babkina 17 poena i Kubina 10 skokova.

Rezultati 2. kola grupe F:

Španija - Latvija 66:57 (Montanana 16 p, 6 as., Lyttle 16 p, 9 sk./ Babkina 17, Kubina 10 sk.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.