Španjolski motociklist Guerrero u komi

Reli Dakar

Španjolski motociklist Guerrero u komi

Adnan Beganović

Španjolski motociklist, Cristobal Guerrero, nalazi se u komi nakon što je pao tokom 10. etape "Relija Dakar" vožene po pustinji Atacami u Čileu sa startom i ciljem u gradu Copiapu.

Španjolac Cristobal Guerrero nova je žrtva ove najopasnije svjetske utrke. Nakon pada, Cristobal Guerrero je brzom intervencijom medicinske službe prebačen u bolnicu u gradu Copiapu gdje se ljekari bore za njegov život.

Tokom ovogodišnjeg "Dakara" poginuo je francuski motociklist Pascal Terry, dok su britanski takmičari Paul Green i Matthew Harrison pretrpjeli teške povrede prilikom prevrtanja njihova automobila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.