Spanoulis: Dončić? Takav se rađa jednom u 50 godina
Foto: EPA

Spanoulis: Dončić? Takav se rađa jednom u 50 godina

E. Škorić

Kao i svi, tako je i Vassilis Spanoulis oduševljen talentom kojeg posjeduje Slovenac Luka Dončić.

Osamnaestogodišnji Dončić je prošle sezone igrao sjajno u Real Madridu, ali vrhunac je stigao ovog ljeta, kada je osvojio Eurobasket sa Slovenijom i pokazao da je jedan od najvećih talenata na svijetu.

Od njega puno očekuje i grčki košarkaš Spanoulis, koji je godinama već u vrhu evropske košarke.

"Dončić je fenomen. Vjerujem da se ovakav igrač pojavljuje jednom u 50 godina", hvalio je Spanoulis Dončića, koji bi trebao biti prvi pik na narednom NBA Draftu i predviđa mu se velika košarkaška karijera.

Mnogi su ga počeli porediti sa LeBronom Jamesom, smatra se da je taj potencijal bez obzira na određene atletske nedostatke u odnosu na najboljeg igrača svijeta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti