Sjajni grčki košarkaš za SportSport.ba

Spanoulis: Imate dobrog trenera i dobre igrače

Ekipa našeg portala nalazi se u Grčkoj gdje će u narednim danima biti održan Akropolis Kup na kojem će učestvovati i košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Boravak u Grčkoj iskoristili smo da porazgovaramo i sa jednim od najboljih evropskih košarkaša, Vassilisom Spanoulisom.

"Na prošlom Eurobasketu bili smo šesti i sada želimo popraviti taj reultat. Moram ići korak po korak, utakmicu po utakmicu i vidjećemo na kraju koliko možemo", za SportSport.ba je izjavio grčki reprezentativac.

Sjajni Spanoulis cijeni košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"Ekipa Bosne i Hercegovine je veoma dobra, imate dobre igrače i dobrog trenera, igrate veoma disciplinovano. U prvom susretu koji smo igrali, vaš tim ostavio je vrlo dobar utisak, ali ovo su još uvijek pripremne utakmice i vidjećemo kako će to izgledati do kraja prvenstva", govori Spanoulis.

Potpisali ste još tri godine sa Olimpyakosom, mislite li da ponovo možete osvojiti Euroligu?

"Borićemo se. Svake godine se borimo. Ponoviti uspjeh još jednom biće teško, ali borićemo se", ističe sjajni grčki košarkaš.

Trenirao vas je Dušan Ivković, jedan od najboljih trenera. Kako je raditi sa njim?

"Tačno. On je jedan od najvećih. Imam odlične uspomene", zaključio je Spanoulis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.