Spanoulis sljedećeg mjeseca prima zanimljivu nagradu

Spanoulis sljedećeg mjeseca prima zanimljivu nagradu

Edmir Škorić

MVP Eurolige prošle sezone, sjajni grčki košarkaš Vassilis Spanoulis, primit će uglednu nagradu Giuseppe Sciacca za sport sljedećeg mjeseca.

Spomenuta nagrada dodjeljuje se mnogima, pa tako i kandidatima iz polja muzike, kinematografije i pozorišta, a ustanovila ju je katolička udruga Uomo e Societa u spomen na rimskog arhitekta.

''Spanoulis je igrač izvanrednog talenta, visokih sportskih dosega i moralnih vrijednosti koji pruža primjer mladim ljudima i kao osoba i kao sportista. Komisija ga je izabrala među desecima sportista iz cijeloga svijeta'', stoji u obrazloženju komisije za dodjelu nagrade.

"Ova je nagrada velika čast i sreća za mene osobno, moj klub i moju zemlju. Za mene je to veliko iznenađenje", kazao je košarkaš Olympiakosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.