Španski "džoker" sa klupe slomio uporne Tunižane
Aspas za pobjedu

Minimalna pobjeda Crvene furije

Španski "džoker" sa klupe slomio uporne Tunižane

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Španije pobijedila je večeras u Krasnodaru Tunis sa 1:0 u posljednjem pripremnom meču pred početak Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Crvena furija nije nimalo lagano došla do trijumfa protiv neugodnih Tunižana koji neće nikom biti lagan zalogaj na Mundijalu.

Iako je Španija bila dominantna, Tunis je imao nekoliko zaista dobrih šansi koje su vrlo lako mogle završiti golom, ali ih nisu iskoristili.

Trenutak odluke u ovom duelu se desio u 84. minuti meča. Rezervista Iago Aspas osam minuta nakon ulaska u igru koristi šansu i pogađa za pobjedu Španaca u ovom duelu.

Iako su pobijedili Tunis, Španci nisu blistali, ali je na kraju kvalitet ipak presudio.

Prijateljski meč:

Španija - Tunis 1:0 (Aspas 84')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi