Španski mediji: Messi je već izabrao novi klub?

Ne želi produžiti ugovor s Barcom

Španski mediji: Messi je već izabrao novi klub?

Endin Čaušević

Argentinski fudbaler Lionel Messi nalazi se u centru pažnje sportskih medija jer još uvijek nije produžio svoj ugovor s Barcelonom.

Prije nekoliko dana španski mediji objavili su da je Messi odbio da produži svoj ugovor sa Barcelonom, te da će na ljeto 2018. godine napustiti ovaj klub. U medijima su se danas pojavile nove špekulacije, a mnogi tvrde da je Messi već odlučio u kojem klubu će nastaviti svoju karijeru.

Messijev sadašnji ugovor s Barcelonom traje do ljeta 2018. godine, a španski mediji vjeruju da je Argentinac odlučio napustiti klub nakon završetka suđenja za utaju poreza. Mediji u ovoj zemlji navode da su saznali da će ovaj fudbaler najvjerovatnije svoju karijeru nastaviti u dresu Manchester Cityja.

Ovo nije prvi put da je City zainteresovan da dovede Messija, ali čini se da su ovaj put najbliže ostvarivanju tog cilja. Naravno, u korist engleskom klubu ide i činjenica da je trener ove ekipe Pep Guardiola koji je u odličnim odnosima s Messijem.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti