Sparsi krenuli ubjedljivom pobjedom u Londonu

Juniorska Euroliga

Sparsi krenuli ubjedljivom pobjedom u Londonu

M. Šljivak

Košarkaši Sparsa pobjedom su startovali na finalnom turniru juniorske Eurolige koji se igra u Londonu. Naš tim je u prvom kolu grupe B savladao francuski INSEP rezultatom 76:57.

Francuzi su dobro otvorili utakmicu, te su u uvodnim minutama imali minimalnu prednost. Ipak, Sparsi su zaigrali svoju igru, te su u nekoliko navrata imali i šest poena prednosti tokom prve četvrtine, ali je INSEP uspio da spusti prednost na dva razlike na kraju prvog perioda 24:22.

Imali su Sparsi vodstvo cijelim tijekom druge četvrtine. Nezaustavljiv je po INSEP bio Đoko Šalić koji je punio koš francuskog tima, a na poluvrijeme je naš tim otišao sa četiri poena prednosti 38:34.

Sparsi su odlično otvorili drugo poluvrijeme, te su serijom od 5:0 stvorili devet poena prednosti 43:34. Održavali su Sparsi prednost između pet i devet poena razlike, a nakon 30 minuta igre su imali šest poena razlike 51:45.

I u posljednju dionicu Sparsi su ušli serijom od 5:0, te su otišli na do tada najveću prednost na utakmici od 11 razlike 56:45. Sarajlije povećale prednost do kraja utakmice, te su na kraju Sparsi došli do zaslužene pobjede u ovom susretu.

Sparse je do pobjede predvodio Đoko Šalić sa 26 poena i 15 skokova, Aleksej Nikolič je dodao 18 poena, devet asistencija i osam skokova, a Nedim Buza je ubacio 17 poena te je imao i  11 skokova.

U drugom kolu Sparse sutra čeka duel sa velikom Barcelonom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.