Sparsi pregazili Armani u Rimu

Pobjeda Sparsa

Sparsi pregazili Armani u Rimu

Midhat Šljivak

Juniori Sparsa na sjajan način su otvorili kvalifikacioni turnir Eurolige u Rimu. U prvom meču na turniru savladali su Aramani iz Milana rezultatom 75:56.

Od samog početka je naš predstavnik dominirao. Pobjednik se praktički znao već nakon prve dionice. Atif Durak i Edin Atić su sjajnom igrom odveli Sparse do plus 17 nakon prvih 10 minuta igre (25:8).

Dominacija je nastavljena i u drugoj četvrtini. Bez većih problema se prednost povećavala, a na odmor se otišlo sa 26 poena prednosti u korist bh. tima, 46:20.

Nastavak donosi nešto izjednačeniju košarku. Sparsi su igrali onoliko koliko je trebalo da održavaju prednost tijekom drugog poluvremena.

Bez većih problema su na kraju stigli do pobjede i prvog trijumfa u ovosezonskom izdanju Eurolige.

Sutra Sparsi igraju protiv Virtus Bologne...

Edin Atić sa 21 i Atif Durak s 20 poena su predvodili Sparse, dok je Tofalli kod Armanija ubacio 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti