Sparsi sve bliže Londonu: Buza i društvo razbili Mandoulides

Sjajne igre košarkaša bh. predstavnika

Sparsi sve bliže Londonu: Buza i društvo razbili Mandoulides

A. Beganović

Juniorska momčad KK Spars nastavila je sjajnim partijama u Rimu na kvalifikacionom turniru za završni turnir Eurolige, koji se od 9. do 12. maja igra u Londonu.

Naime, mladi košarkaši bosanskohercegovačkog predstavnika danas su savladali Mas Mandoulides (68:55), te su tako stigli do trećeg trijumfa u isto toliko susreta. Podsjetimo, jučer su Sparsi bili bolji od Unicaje i Stella Azzurrea.

Mladi košarkaši Spasra u današnjem susretu nisu briljirali u prve dvije četvrtine, tako da su košarkaši Mas Mandoulidesa na podmor otišli sa viškom od četiri poena (25:21).

Međutim, u trećem periodu bude se Buza i društvo, te isti riješevaju u svoju korist rezultatom 29:12, tako da je već tada pitanje pobjednika bilo odlučeno. Posljednje četvrtina završila je bez pobjednika (18:18) za konačnih 68:55 za Sparse.

Kod Sparsa ponovo je najefikasniji bio Nedim Buza sa 21 poenom, Đoko Šalić je dodao 18, dok je Aleksej Nikolić postigao 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.