Sparta dovela veliko pojačanje u napadu

Janko potpisao ugovor

Sparta dovela veliko pojačanje u napadu

Češki velikan Sparta iz Praga doveo je u svoje redove veliko napadačko pojačanje s kojim će u narednoj sezoni pokušati vratiti titulu prvaka.

Dvogodišnji ugovor sa klubom iz češke prijestolnice potpisao je Marc Janko, iskusni 33-godišnji fudbaler koji u Spartu stiže kao slobodan igrač.

Janko je protekle dvije godine proveo u Baselu, a nakon isteka ugovora odlučio se na prelazak u novi klub.

Austrijski reprezentativac ima bogato iskustvo igranja u respektabilnim evropskim klubovima poput Salzburga, Twentea, Porta, Trabzonspora i Basela, a jedno vrijeme je igrao i u australskom Sydneyju.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

U svakom klubu u kojem je igrao Janko je osvajao trofeje, pa se u Sparti nadaju da će tako biti i ovoga puta i da će visoki napadač svojim golovima doprinijeti uspjesima kluba u naredne dvije sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi