Sparta se učvrstila na prvom mjestu

Brno nemoćan u Pragu

Sparta se učvrstila na prvom mjestu

Edmir Škorić

Praška Sparta učvrstila se na prvom mjestu u češkom prvenstvu nakon visoke pobjede nad Brnom (4:0) u posljednjem susretu 17. kola...

Sparta je do današnje utakmice imala dva boda viška u odnosu na Plzen, a ta prednost je narasla nakon duela praškog sastava sa Brnom.

Pavel Kaderabek je u 17. minuti postigao vodeći gol za Spartu, da bi David Lafata u 31. s penala povisio n 2:0, što je bio i konačan rezultat prvog dijela.

Iskusni napadač je zabio svoj drugi gol za 3:0 u 52. minuti. Vaček je postavio konačnih 4:0 u 90. minuti. Sparta je uvezala i treću prvenstvenu pobjedu, a bez poraza u Gambrinus ligi je od 22. maja prošle godine.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Sparta ima 14 pobjeda i tri remija nakon 17 utakmica, dok je Brno na omjeru 4-3-10 i ima samo 15 bodova, te je i dalje u nezahvalnoj situaciji.

Češka liga, 17. kolo. 
Sparta - Brno 4:0 (Kaderabek 16, Lafata 31, 52, Vaček 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.