Spartak bez problema sa Azovamshem, Wright solidan

Ekipa iz St. Petersburga savladala Azovmash

Spartak bez problema sa Azovamshem, Wright solidan

Spartak iz St. Petersburga našeg Zacha Wrighta dočekao je danas na svom parketu ukrajinski Azovmash. Spartak je na kraju slavio 74:58.

Već nakon prvog poluvremena bilo je jasno da gosti nemaju šta tražiti u duelu sa Spartakom. Nakon deset minuta igre domaćin je vodio 23:16. Ekipa našeg Zacha Wrighta limitirala je goste u drugoj četvrtini na svega sedam poena, pa je rezultat na poluvremenu bio 46:23. 

 

Domaćin je do kraja susreta bez većih problema sačuvao prednost, u posljednjih deset minuta Zdovcova ekipa je ušla sa vodstvom 59:37. Na kraju je domaćin iz St. Petersburga slavio 74:58. 

 

Najefikasniji u redovima Spartaka bio je Mavrokefalidis sa 20 poena, dok je naš Zach Wright postigao četiri poena, te dodao četiri skoka i pet asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.