Spartak bez problema sa Ulmom, Wright odličan

Naš reprezentativac igra odlično u Eurocupu

Spartak bez problema sa Ulmom, Wright odličan

Prvu utakmicu današnjeg programa Eurocupa odigrali su Spartak iz St.Petersburga i Ratiopharm Ulm, a bolji je bio domaćin koji je slavio pobjedu rezultatom 89:71.

Dvije ekipe ušle su u susret sa dvije pobjede na kontu i tako već nakon dva kola istakle kandidaturu za drugi krug. Spartak je bolje otvorio susret i imao vodstvo tokom cijele prve četvrtine. Ali ni gosti se nisu predavali, pa su u drugih deset minuta ušli sa samo tri poena zaostatka. U nastavku mnogo bolja igra Spartaka, pa je domaćin na odmor otišao sa deset poena viška. 

 

U drugom poluvremenu Spartak je odigrao koliko je trebalo, treću četvrtinu riješili su u svoju korist, rezultatom, 24:17 i u posljednnjih deset minuta ušli sa 17 poena viška. Do kraja su sačuvali prednost i slavili, 89:72. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Joshua Carter koji je postigao 24 poena. Zach Wright je odigrao 24 minute, postigao šest poena i podijelio 11 asistencija. U redovima gostujuće ekipe najbolji su bili Ray i Watts sa 14 postignutih poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti