Spartak bolji od Azovmasha, Wright solidan

Spartak stigao i do pete pobjede u VTB ligi

Spartak bolji od Azovmasha, Wright solidan

Azovmash je večeras u okviru regionalne VTB lige na svom parketu dočekao Spartak iz St. Petersburga. Gosti su pobijedili nakon odličnog drugog poluvremena 81:76. 

Domaćin je u četiri utakmice došao do samo jednog trijumfa, dok su gosti na maksimalnom učinku, sa četiri pobjede na svom kontu. Azovmash je bolje otvorio susret i na polovini igre u prvoj četvrtini imao šest poena prednosti. Zadržao je domaćin vodstvo i riješio prvu četvrtinu u svoju korist, rezultatom 27:22. U nastavku prvog poluvremena igra koš za koš, pa je Azovmash na odmor otišao sa sedam poena viška.

 

Nastavio je Azovmash sa dobrom igrom i u drugom poluvremenu, nakon samo pet minuta igre, imali su 12 poena viška. Međutim onda je uslijedlia serija lidera na tabeli, pa je domaćin u odlučujućih deset minuta ušao sa samo dva poena prednosti. U posljednjoj četvrtini Spartak je pokazao zašto još uvijek nema poraza. Ovaj dio igre riješili su u svoju korist, rezultatom 24:17 i slavili pobjedu, 81:76. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Mavrokefalidis sa 30 postignutih poena. Kod domaćina Greer je postigao 25. Zach Wright imao je učinak od dva poena, šest skokova i pet asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.