Spartak bolji od Fenerbahčea

Liga prvaka

Spartak bolji od Fenerbahčea

Midhat Šljivak

Prvi susret play-offa za plasman u Ligu prvaka odigrali su Spartak iz Moskve i Fenerbahče, a na kraju je pobjedu upisao ruski tim rezultatom 2:1.

Prvih dvadeset minuta utakmice viđena je zaista sjajna utakmica. Spartka je imao nekoliko veoma dobrih prilika za postizanje gola, ali napadači ruskog tima jednostavno nisu mogli stići do pogotka. Bilyaletdinov i Ari su bili najopasniji po gol Fenerbahčea, ali nakon prvih 45 minuta susreta golova nije bilo.

Nasatvak susreta je donio mnogo bolju utakmicu. Baroni je u 56. minuti propustio veliku priliku, tačnije nakon njegovog šuta fantastično je reagovao golman Spartaka Dikan.

Tri minute kasnije moskovski tim stiže do vodstva. Kombarov je uposlio Emenikea koji matira Gunoka za 1:0. Radost navijača domaćih trajala je samo  šest minuta. Veliku grešku odbrane Spartaka koristi Sow koji proigrava Kuyta,a Holanđaninu nije bilo teško pogoditi praznu mrežu za poravnanje rezultata na 1:1.

Ludih deset minuta zaokružio je Kombarov golom za novo vodstvo Spartaka u 69. minuti. Nakon kornera Kombarov je fantatičnim volejom savladao golmana Fenera za 2:1.

Posljednjih dvadesetak minuta bilo je nekoliko solidnih pokušaja na obje strane, ali promjene rezultata nije bilo.

 


Spartak Moscow 1-0 Fenerbahce by fasthighlights-2012
Spartak Moscow 1-1 Fenerbahce by fasthighlights-2012
Spartak Moscow 2-1 Fenerbahce by fasthighlights-2012

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.