Spartak bolji od Unicsa, Wright dva poena

Wright igrao osam minuta

Spartak bolji od Unicsa, Wright dva poena

Danas su se u okviru regionalne VTB lige susreli Unics i Spartak St. Petersburg bh. reprezentativca Zacha Wrighta, a na kraju je ekipa našeg predstavnika slavila rezultatom 52:51.

Obje ekipe u utakmicu su ušle sa jednom pobjedom na kontu, iz isto toliko susreta. Prvo poluvrijeme donijelo nam je igru koš za koš obje ekipe. Protivnici su se smjenjivali u vodstvu, a na poluvrijeme se otišlo sa najrealnijim neriješenim ishodom, rezultat je glasio 33-33.

 

U drugom poluvremenu, tačnije u trećoj četvrtini vidjeli smo bolju igru Spartaka. Gosti su početkom treće četvrtine imali i devet poena prednosti. Unics se ipak uspijeva vratiti u utakmicu, ali do konačnog preokreta ipak nisu mogli. Spartak je slavio minimalno, rezultatom 52-51. Najefikasniji u ekipi Aleksandra Petrovića bili su Eidson i Lyday sa 13 ubačenih poena. 

 

U pobjedničkoj ekipi Mavrokefalidis je još jednom bio najbolji sa 12 ubačenih poena. Zach Wright odigrao je svega osam minuta, a za vrijeme provedeno na parketu postigao je dva poena, uz dva skoka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.