Spartak došao do pobjede, deset poena Wrighta

Dobar nastup Zacha Wrighta za Spartak

Spartak došao do pobjede, deset poena Wrighta

Takmičenje u košarkaškom Eurocupu nastavlja se danas. Sinoć su odigrane dvije utakmice, Bilbao je savlado belgijski Spirou, rezultatom 85:69, dok je Le Mans savladao Rigu u Latviji 89:80.

Unics - Oostende 83:72

 

Susret dvije ekipe koje nakon prvog kola imaju pobjede na svom kontu. Unics je slavio na gostovanju u Poljskoj, dok su košarkaši Oostendea savladali Panionios. Ni jedna od ekipa nije uspjela nametnuti svoj ritam u prvih pet minuta, pa je rezultat na polovini igre u prvoj četvrtini bio 11:11. Potom su domaći košarkaši ubacili u brzinu više i riješili prvih deset minuta u svoju korist, rezultatom 27:15. Nastavio je Unics istim tempom i u drugoj četvrtini pa je domaćin na odmor otišao sa prednošću 48:34. 

 

U nastavku utakmice Unics je odigrao koliko treba i mirno priveo susret kraju, u posljednjih deset minuta domaćin je ušao sa plus 16. Konačni rezultat bio je 83:72. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Vougioukas sa 20 poena, dok je Kaimakoglou dodao 18. Za Oostende Brent Wright postigao je 15 poena. 

 

Triumph - Artland Dragons 84:79

 

Triumph je sezonu otvorio pobjedom nad Le Mansom, dok su košarkaši Artlanda poraženi od Rige. Večeras imaju težak zadatak protiv Rusa. Domaćin je bolje otvorio susret i već nakon deset minuta došao do osjetnije prednosti. Gosti su egal držali pet minuta, a prva četvrtina završena je rezultatom 21:13. U drugoj četvrtini bolja igra Artlanda, koji se vraća u susret. Triumph je na polovini igre imao prednost, 38:34. 

 

U nastavku utakmice raspala se igra Triumpha, domaćin je za deset minuta postigao svega devet poena pa su u posljednju četvrtinu ušli sa sedam poena zaostatka. Međutim domaćin posljednjih deset minuta igra na vrhunskom nivou i vraća prednost na svoju stranu. Artland je uspio izboriti produžetak u neizvjesnoj završnici. Više od toga nisu mogli, pa je Triumph slavio 84:79. Najefikasniji u redovima ruske ekipe bio je McKee sa 22 postignuta poena, dok je 15 postigao Karasev. U gostujućoj ekipi, Mallet i Popović su postigli po 19 poena. 

 

Lokomotiv Kuban - Trefl Šopot 99:79

 

Lokomotiv je na svom terenu večeras dočekao poljski Trefl Šopot. Rusi su u susret ušli kao apsolutni favoriti. Taj status su i opravdali i došli do uvjerljivog trijumfa. Prvih deset minuta donijelo je jako efikasnu košarku, a Lokomotiv je vodio 27:25. Do odlaska na odmor, domaćin je uduplao prednost, pa je rezultat na poluvremenu bio 49:39. 

 

Poljaci nisu loše otvorili nastavak utakmice, u odlučujućih deset minuta ušli su sa devet poena zaostatka i još uvijek bili u ovom susretu. Međutim Lokomtiv već nakon četiri minute posljednje četvrtine dolazi do plus 19 i mirno privodi utakmicu kraju. Konačni rezultat glasio je, 99:79. Najefikasniji u Lokomotivu bio je Nick Calathes sa 16 poena, a po 14 su postigli Grigoryev i Jasaitis. Za goste, Frank Turner je postigao 15 poena.  

 

Spartak St. Petersburg - Cholet 69:60

 

Spartak Zacha Wrighta nakon trijumfa nad Cibonom u Zagrebu, večeras je na svom parketu ugostio francuski Cholet. U prvih deset minuta igre vidjeli smo jako tvrdu košarku i mali broj poena, bolje se snašao gost i ovaj dio igre riješio u svoju korist, 13:8. U drugoj četvrtini, samo su košarkaši Spartaka postigli više poena nego što smo ih vidjeli u prvoj, ali su gosti na poluvrijeme otišli sa prednošću 32:31. 

 

U nastavku igra koš za koš, pa su gosti dvije minute prije kraja treće četvrtine imali prednost 46:45. U posljednjoj četvrini Rusi igraju nešto bolje i dolaze do preokreta i zaslužene pobjede, 69:60. Najefikasniji u redovima Spartaka bio je Beverly sa 21 poenom. Naš Zach Wright postigao je 10 poena, uz četiri skoka i dvije asistencije. U gostujućoj ekipi Marcus Goree je postigao 15 poena. 

 

Azovmash - Valencia 70:76

 

Azovmash je u prvom kolu doživio poraz, a večeras ga na domaćem parketu čeka težak susret protiv španske Valencije. Odlično je bivši klub Nemanje Gordića otvorio utakmicu, diktirali su tempo i igru i prvih deset minuta riješili u svoju korist, 23:13. U nastavku se budi Valencija, nadoknadili su prednost Azovmasha za deset minuta i na poluvrijeme se otišlo sa neriješenim rezultatom, 40:40.

 

U nastavku još jedna četvrtina je riješena sa 10 poena razlike, a opet su pobjednici bili Španci. Azovmash je posljednju četvrtinu riješio u svoju korist, ali nije mogao do trijumfa. Slavila je Valencija rezultatom, 76:70. Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Pecherov sa 18 poena. Za Valenciju Lischuk i Dubljević su postigli po 14 poena.   

 

Hapoel Jerusalem - Nymburk 69:86

 

Izraelci su večeras na svom parketu dočekali češki Nymburk koji je sezonu otvorio pobjedom. Odlična utakmica u Jerusalemu u prvom poluvremenu, a prvih dvadeset minuta u svoju korist riješili su gosti, minimalno, 37:35. 

 

Nymburk je nastavio sa dobrom igrom u nastavku utakmice, treću četvrtinu odigrali su sjajno i dobili je 25:20, pa se u posljednjih deset minuta ušlo sa prednošću gostiju od sedam poena. Nymburk je riješio utakmicu u posljednjoj četvrtini, na dvije minute prije kraja došli su do plus 15 i slavili 86:69. Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Smith sa 23 poena, dok je kod gostiju Hurban postigao 19.

 

Banvit - s.Oliver 101:82

 

Banvit Kenana Bajramovića na svom je parketu večeras ugostio momčad s.Oliver. I dok su gosti evropsku sezonu otvorili pobjedom, Banvit je poražen. Pravu košarkašku poslasticu priuštili su nam košarkaši obje ekipe u prvom poluvremenu. Ubjedljivi su u prvih deset minuta bili gosti i riješili ovaj period igre u svoju korist, 32:22. U nastavku se budi Banvit i drugu četvrtinu riješava u svoku korist rezultatom 32:18 i na poluvrijeme odlazi sa vodstvom 54:50.

 

U trećoj četvrtini niti jedna ekipa nije došla do ubjedljivije prednosti kao u prvom poluvremenu, igralo se koš, za koš, a Banivt je u odlučujućih deset minuta ušao sa vodstvom, 76:71. Otpor gostiju Banvit je slomio u posljednjoj četvrtini i pobijedio 101:82. Najefikasniji kod domaćina bio je Mejia sa 23 poena. Kenan Bajramović postigao je 11 poena i imao pet skokova. Kod gostiju najefikasniji je bio Anderson sa 20 poena.

 

Panionios - Zielona Gora 70:76

 

Grci su na svom parketu večeras dočekali Zielonu Goru, koja je pružila solidan otpor Unicsu u prvom kolu. Da je Grčka košakra u krizi potvrdilo je prvo poluvrijeme ove utakmice. Gosti su već nakon deset minuta igre imali prednost, 23:12. U drugoj četvrtini na parketu ništa novo, pa su Poljaci na odmor otišli sa plus 19. 

 

Panionios je smanjio prednost gostiju u trećoj četvrtini, ovaj dio igre riješili su u svoju korist, rezultatom 22:16 i u posljednju četvrtinu ušli sa 13 poena zaostatka. Slavio je domaćin i u posljednjih deset minuta, ali do pobjede nije mogao. Prevelika je bila prednost gostiju i pobijedili su 76:70. Najefikasniji kod domaćina bio je Giankovtis sa 16 poena, dok je u pobjedničkoj ekipi Walter Hodge ubacio 19.

 

Budivelnik - Prienai 84:57

 

Duel dvije ekipe koje u susret ulaze za različitim raspoloženjima, Budivelnik je u prvom susretu doživio poraz, dok su košarkaši Pirenaia slavili. Još jedno jako interesantno prvo poluvrijeme vidjeli smo u Kievu. Prienai je bolje otvorio susret i prvih deset minuta riješio u svoju korist, rezultatom 22:16. U nastavku bolja igra domaćina pa se na odmor i u Kievu otišlo sa neriješenim rezultatom 32:32. 

 

U nastavku Budivelnik je bio jedini tim na terenu, treću četvrtinu riješili su u svoju korist, rezultatom 23:10. U odlučujućih deset minuta, ta je razlika samo narasla, za ubjedljiv trijumf domaćina, 84:57. Najefikasniji u domaćoj ekipi bili su Tsintsadze i Lyons sa po 16 poena. Kod gostiju 15 je postigao Valeika. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.