Spartak izgubio, devet poena Wrighta

Wright odličan u porazu Spartaka

Spartak izgubio, devet poena Wrighta

Spartak je u susret sa Triumphom ušao kao drugoplasirani tim u Ruskom prvenstvu. Domaćin se pred ovaj susret nalazio na petoj poziciji sa omjerom, 2-3. Večeras je slavio Triumph, 64:62.

Treba istaći da neke ekipe nisu odigrale ni polovinu dosadašnjih susreta, pa je tako moskovski CSKA odigrao svega tri, a Lokomotiv Kuban, čak sedam utakmica. U prvih deset minuta igre bolji je bio domaćin i u drugu četvrtinu ušao sa šest poena zaostatka. Drugu četvrtinu bolje otvara Spartak i serijom 8:3, dolazi do rezultatskog egala. Nastavio je gost iz St. Petersburga sa odličnom igrom i u nastavku drugog perioda, te na odmor otišao sa vodstvom, 40:32. 

 

Triumph treću četvrtinu otvara serijom 9:2 i dolazi do rezultatskog egala. Spartak je u odlučujuću četvrtinu ušao sa tri poena prednosti. Do kraja susreta igra koš za koš, a na kraju se bolje snašao domaćin i slavio 64:62. 

 

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Karasev sa 18 postignutih poena. U gostujućoj ekipi po 11 poena postigli su Mavrokefalidis i Joshua Carter. Zach Wright je odigrao 27 minuta, postigao devet poena i podijelio tri asistencije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.