Spartak poražen od Donetska, Wright postigao pet poena

Pobjeda Donetska nad Spartakom u Rusiji

Spartak poražen od Donetska, Wright postigao pet poena

Danas su svoj susret u okviru VTB lige odigrali Spartak iz St. Petersburga i ukrajinski Donetsk, pobjedu je na kraju slavila gostujuća ekipa, 63:59.

Susret su bolje otvorili gosti i za četiri minute igre napravili seriju 8:0. Uspio je Spartak do kraja prvih deset minuta smanjiti prednost, pa je ekipa iz Donetska nakon deset minuta vodila, 15:12. Nakon pet minuta igre u nastavku prvog poluvremena domaćin je došao do vodstva, 24:21. Donetsk je još jednom uspio vratiti prednost na svoju stranu, imali su Ukrajinci i plus šest, a na odmor su otišli sa vodstvom, 34:30. 

 

Donetsk je nastavio sa odličnom igrom i u nastavku susreta, a tri minute prije kraja susreta gosti iz Ukrajine su imali 11 poena viška. Spartak se uspio vratiti i u posljednju minutu ući sa dva poena zaostatka.  Više od toga nisu mogli, a Donetsk je slavio, 63:59. 

 

Najefikasniji u redovima Spartaka bio je Mavrokefalidis sa 15 poena, dok je naš Zach Wright postigao pet, uz tri skoka i četiri asistencije. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Songaila sa 16 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.