Spartak razbio Unics, Wright opet briljirao

Sjajan nastup našeg reprezentativca

Spartak razbio Unics, Wright opet briljirao

Danas je Spartak iz St. Petersburga na svom parketu dočekao Unics iz Kazana. Domaćin je bez većih problema slavio, 84:68. 

Gosti su nešto bolje otvorili susret, ali se Spartak vrlo brzo vratio. Uspio je domaćin do kraja prve četvrtine doći i do pet poena viška. U nastavku prvog poluvremena igra koš za koš, a za nijansu je uspješniji domaćin, te na odmor ekipa Jure Zdovca odlazi sa odstvom, 39:32. 

 

Nastavak je donio istu sliku na terenu, a u trećoj četvrtini je briljirao naš Zach Wright. Reprezentativac Bosne i Hercegovine vodio je svoju ekipu do 11 poena viška pred početak posljednjeg perioda igre. Nastavio je domaćin sa odlično igrom i u odlučujućoj četvrtini, te je slavio 84:68. 

 

Najefikasniji u redovima Spartaka bio je Carter sa 16 poena, dok je naš Zach Wright postigao 15, pritom podijelio sedam asistencija, skupio dva skoka, dvije blokade i dvije ukradene lopte. Kod gostiju iz Kazana Shabalkin je postigao 22 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.