Spartak se osvetio Astani, Wright opet najbolji

Odličan nastup našeg reprezentativca

Spartak se osvetio Astani, Wright opet najbolji

Spartak našeg Zacha Wrighta danas je u okviru regionalne VTB lige na svom terenu ugostio Astanu. Domaćin je slavio rezultatom 74:57. 

 

Ovo je bio drugi duel ove dvije ekipe u samo dva dana. Domaćin je nakon prvih deset minuta došao do prednosti 18:13. Nastavio je Spartak u istom ritmu. Prednost domaćina rasla je tokom cijelog prvog poluvremena, pa su Rusi na odmor otišli sa deset poena viška. 

 

U nastavku susreta Spartak je sačuvao vodstvo, na krilima našeg reprezentativca ekipa iz St. Petersburga u posljednjih deset minuta je ušla sa 12 poena viška, a Spartak je na kraju slavio 74:57. 

 

Najefikasniji u redovima Spartaka bio je Wright sa 17 poena, a naš reprezentativac dodao je i pet skokova i dvije asistencije. Za gostujuću ekipu 23 poena postigao je Simon. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.