Spartak tijesno sa gostima iz Novogoroda, Wright bez učinka

Spartak se izvukao protiv Nizhnya

Spartak tijesno sa gostima iz Novogoroda, Wright bez učinka

Spartak St. Petersburg našeg Zacha Wrighta dočekao je u okviru Ruske košarkaške lige, na svom terenu ekipu Nizhny Novogoroda i slavio 68:67.

Spartak u posljednje vrijeme igra jako loše, a ni u susret sa Nizhnym Novogrodom nisu ušli ništa bolje. Gosti su bili bolja ekipa tokom cijele prve četvrtine, a nakon deset minuta vodili su 22:10. Spartak je u nastavku zaigrao malo bolje, ali su gosti bez većih problema zadržali prednost. Nizhny je nakon 20 minuta igre vodio, 35:27.

 

Nastavak susreta mnogo bolje je otvorio Spartak, napravili su seriju 11:0 za svega par minuta i došli do vodstva. U odlučujućih deset minuta Spartak je ušao sa vodstvom, 48:45. U posljednjoj četvrtini susreta Spartak je zadržao prednost i slavio tijesno, 68:67.

 

Najefikasniji u redovima Spartaka bio je Mavrokefalidis sa 11 poena. Naš Zach Wright odigrao je osam minuta, ali se nije upisao u strijelce. Kod gostiju 20 poena postigao je Primož Brezec. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.