Spartak uništio Cibonu, dobre partije Wrighta i Mašića

Cibona upisala i 21 poraz u Evropi u nizu

Spartak uništio Cibonu, dobre partije Wrighta i Mašića

U susretu petog kola Eurocupa, snage su odmjerili Spartak Zacha Wrighta i Cibona, Ante Mašića. Domaćin je pregazio Cibose i slavio, 93:60.

Već nakon deset minuta igre bilo je jasno da pobjeda ostaje u Rusiji. Spartak je nametnuo svoj ritam i prvu četvrtinu riješio u svoju korist rezultatom, 26:14. Do odlaska na odmor ta je prednost samo narasla, Rusi su limitirali Cibose na svega devet poena u drugoj četvrtini i na odmor otišli sa vodstvom, 51:23. 

 

U nastavku ništa novo, odlična igra Spartaka, pa se u odlučujućih deset minuta ušlo sa rezultatom, 73:40. Do kraja je Spartak odigrao sa pola snage i slavio, 93:60. 

 

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Zavoruev sa 15 poena, dok je naš Zach Wright postigao 11. Kod Cibosa najefikasniji je bio naš Ante Mašić sa 10 poena, uz šut za tri poena, 3-4. 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.