Spartak Zacka Wrighta izborio polufinale Kupa

Pobjeda Spartaka u četvrtfinalu

Spartak Zacka Wrighta izborio polufinale Kupa

Spartak iz St. Petersburga našeg Zacka Wrighta danas je u revanš susretu četvrtfinala Kupa Rusije dočekao Ekaterinburg. Domaćin je slavio 73:64.

Nakon pobjede u prvom susretu 79:70, Spartak je slavio i danas. Prvih deset minuta gosti su držali priključak, a rezultat je bio 15:14 za domaću ekipu. U nastavku domaćin je bio mnogo bolja ekipa, pa je Spartak na odmor otišao sa osam poena prednosti. 

 

Nakon jako neefikasnog prvog poluvremena u trećoj četvrtini smo vidjeli nešto bolju i atraktivniju igru. Spartak je treći period riješio u svoju korist rezultatom 29:17, pa je u posljednjih deset minuta ušao sa 20 poena prednosti. Spartak je do kraja susreta odigrao koliko je trebalo i rutinski zadržao prednost. Domaćin je slavio 73:64. 

 

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Strelniekis sa 13 poena, dok je na drugoj strani Fedyushin postigao 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.