Spasili siguran gol: Igrači Seville imaju posebnu taktiku za Messijeve slobodnjake

Golman bi to teško odbranio

Spasili siguran gol: Igrači Seville imaju posebnu taktiku za Messijeve slobodnjake

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su u gostima remizirali protiv Seville (0:0) u derbiju 30. kola La Lige.

Katalonski klub je sinoć morao doći do pobjede jer se bore za titulu prvaka s Real Madridom, ali Barcelona je na kraju uspjela osvojiti samo bod. Real ima priliku da se izjednači s njima na tabeli i zbog bolje gol razlike preuzme prvo mjesto.

Barcelona je veoma dobro igrala prvih pola sata utakmice, a nakon toga su djelovali potpuno bezidejno na terenu. Katalonci su čekali neku magiju Lionela Messija, ali nje jednostavno nije bilo.

Upravo je Messi u 24. minuti imao najbolju šansu za Barcelonu iz slobodnjaka. Argentinac je perfektno izveo slobodan udarac, ali Kounde se uspio vratiti do gola i pomoći svom golmanu da odbrane gol.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sevilla je tako pokazala novu taktiku kako da se zaustave Messijevi slobodnjaci, a da Kounde nije tako reagovao teško da bi Vaclik uspio da odbrani ovaj Messijev pokušaj. Taktiku Seville za Messijeve slobodnjake pogledajte OVDJE.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi