Spektakl Carlosa Vele: Srušio rekord, pa tri minute kasnije zabio gol škaricama

Ibrahimović na "aparatima"

Spektakl Carlosa Vele: Srušio rekord, pa tri minute kasnije zabio gol škaricama

E. Čaušević

Fudbaleri Los Angelesa sinoć su na svom terenu pobijedili Colorado Rapidse sa 3:1, a još jednom je briljirao Carlos Vela.

Meksikanac igra nevjerovatno od dolaska u MLS i time se stvorio nevjerovatan rivalitet između njega i Zlatana Ibrahimovića. Sinoć je odigran posljednji meč regularne sezone, a sada nam slijedi play-off za prvaka SAD-a.

Vela i Ibrahimović od početka vode nevjerovatnu bitku za najboljeg strijelca, a Meksikanac je u prednosti u odnosu na iskusnijeg kolegu iz Los Angeles Galaxyja.

Naime, nevjerovatni Vela sinoć je postigao hat-trick i sada ima četiri gola više od Ibrahimovića koji je zabio sinoć jedan gol protiv Houston Dynama. Vela na kontu ima 34, a Ibra 30 golova.

No, Meksikanac je obilježio dosadašnji dio sezone i srušio je rekord MLS-a po golovima u jednoj sezoni. Rekord je čuvao Josef Martinez koji je dao 31 gol u prošloj sezoni, ali Vela je to srušio i sada je on rekorder.

Ibrahimović se nadao da će on biti taj koji će oboriti ovaj rekord, ali na kraju to nije uspio. Vela je sinoć briljirao sa tri gola, a posebno se izdvaja nevjerovatna majstorija kada je zabio gol škaricama za 2:0.

Promo

Top Komentari

MirzaBarucic
Kad Vela ovo isto bude radio u Holandiji, Italiji, Španiji, Francuskoj i Engleskoj, onda ga možete staviti u istu rečenicu sa King Ibrom.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi